cdaHet CDA Dordrecht heeft afgelopen woensdag een mooie overwinning geboekt. In de nieuwe gemeenteraad bezet het CDA straks vier zetels en is, na Beter voor Dordt, de tweede partij van de stad geworden. Een mooie uitslag waar wij dankbaar voor zijn.

Naast Bert van de Burgt (nummer 1 op de lijst) hebben vier kandidaten meer dan 300 stemmen behaald; waaronder twee nieuwe kandidaten. Daarbij springt met name de uitslag van huisarts Kees Rovers in het oog met maar liefst 517 voorkeurstemmen. Het laat zien dat de ook de nieuwe fractie stevig is geworteld in de Dordtse samenleving.

De toekomstige fractie wordt gevormd door Kees Rovers, Inge Mous, Sahin Seme en Peter Heijkoop. De laatste is door de fractie aangewezen als fractievoorzitter.

Vooraf is helder gecommuniceerd dat Bert van de Burgt onze wethouderskandidaat is. Wij hopen dat hij zijn werk als wethouder voor de stad mag voortzetten. Hij zal geen zitting nemen in de gemeenteraad.

De nieuwe gemeenteraad zal a.s. donderdag 27 maart worden be├źdigd.

 

 

Categorie├źn: Geen categorie