Christiaan merkuurEen aantal weken geleden heeft het CDA Dordrecht vragen gesteld over de stand van zaken rondom dierenasiel Louterbloemen. Het asiel loopt namelijk tegen een aantal problemen aan, met name ruimtegebrek. Louterbloemen is gebouwd in de jaren 60, toen het aantal inwoners op ons eiland nog een stuk minder was.

Als CDA Dordrecht vinden we het belangrijk dat het dierenasiel blijft bestaan. Niet alleen voor het dierenwelzijn, maar ook voor de vele jongeren die er stage lopen en de ouderen in bijvoorbeeld Het Parkhuis die erg genieten van de knuffeldagen.

Deze week heeft het college onze vragen beantwoord. De gemeente zal, zoals gevraagd, actief en meedenkend het gesprek aangaan met het asiel om te komen tot een oplossing. Goed nieuws voor de dieren en de vele vrijwilligers. In de tussentijd heeft Louterbloemen al diverse professionele, goed doorgerekende plannen opgesteld. Een veelbelovende aanzet op weg naar een nieuw dierenasiel.