stageplaatsOp veel scholen moeten de leerlingen aan het einde of het begin van hun schooljaar een maatschappelijke stage lopen. De stage is bedoeld om scholieren in aanraking te laten komen met de werkvloer, een goed doel of bijvoorbeeld de zorginstelling verderop in de wijk. Een goede zaak, want veel organisaties laten weten dat leerlingen dikwijls terugkomen om ook na hun stage e.e.a. aan vrijwilligerswerk te doen. Toch blijkt in de praktijk dat niet elke leerling even makkelijk aan een stageplek komt. Daarom biedt het CDA Dordrecht nu ook maatschappelijke stageplaatsen (VMBO-Havo-VWO-Gymnasium) aan voor jongeren die geïnteresseerd zijn in de gemeenteraad, het lokale bestuur en de Dordtse politiek. De werkzaamheden zijn afhankelijk van het niveau en worden in overleg vastgesteld.  Interesse? Mail naar CDA@Dordrecht.nl voor de mogelijkheden.