nieuwe-schuld-hulp-maatjesDe bestrijding van armoede is voor het CDA een belangrijk thema. Met het project ‘Schuldhulpmaatjes’ zet CDA wethouder Bert van de Burgt een nieuwe stap naar minder armoede. Gisteren ontvingen namelijk 9 nieuwe Schuldhulpmaatjes hun certificaat. De vrijwilligers gaan nu aan de slag om zoveel mogelijk mensen te begeleiden bij hun financiĆ«le problemen.

Bert sprak zijn waardering uit voor het werk van deze vrijwilligers: ‘Het hebben van schulden zorgt vaak voor sociaal isolement en een gevoel van uitzichtloosheid. Daarom is het goed om mensen die dreigen af te glijden snel bij te staan. Deze vrijwilligers bieden dat luisterend oor en een behulpzame arm om de schouder aan de mensen in onze stad die het nodig hebben.’
De kosten voor dit project worden momenteel gedragen door het Skan Fonds, Oranje Fonds, de gemeente en kerken. Ook wordt een beroep gedaan op plaatselijke fondsen, bedrijven en serviceclubs.
Foto: Thymen Stolk