DSC_0032Als partij van de samenleving hecht het CDA veel waarde aan verenigingen, clubs en maatschappelijke (wijk)voorzieningen. Wij vinden het belangrijk dat de vrijwilligers achter deze organisaties worden gesteund. Toch is het in deze tijden ook voor hen niet altijd even makkelijk om de centen rond te krijgen. Als extra steuntje in de rug heeft onze afdeling daarom een sponsorpot opgericht, opgebracht door onze leden, om deze vrijwilligers en organisaties te ondersteunen. Deze pot zetten we de komende jaren in voor diverse goede doelen die van belang zijn voor of bijdragen aan de Dordtse samenleving.

Na de trainingsmaterialen voor Oranje Wit D3, heeft onze afdeling nu besloten om ook dierenasiel Louterbloemen te sponsoren. Louterbloemen verzorgt al decennia de opvang van (achtergelaten) zieke dieren op ons eiland, heeft een mooi pension en zorgt er voor dat dieren weer gezond en getraind in een nieuw gezin kunnen worden geplaatst. Daarnaast heeft Louterbloemen ook een belangrijke maatschappelijke functie: bij het asiel lopen vele jongeren stage en is er ook ruimte voor jongeren met een beperking. Tevens werkt het asiel samen met Het Parkhuis om zogenaamde ‘knuffeldagen’ te organiseren.

Bestuursvoorzitter William van Zweeden: ‘Louterbloemen is een perfect voorbeeld van een organisatie die de verbinding zoekt met de samenleving. Vrijwilligers die zich zo inzetten voor (zieke) dieren en daarnaast ook nog oog hebben voor jongeren en kwetsbare ouderen, verdienen een pluim. Dit laten wij blijken door bij te dragen aan de kosten van de dierenopvang en de symbolische adoptie van Dino. Dino is onlangs zwaar gehavend binnengebracht. Hij werd, vastgebonden en achtergelaten aan een paal, gevonden met twee zwaar beschadigde achterpoten en een volledig kapot gebit. Als CDA vragen we graag aandacht voor de kosten van de opvang van dit soort zieke dieren. Met deze donatie dragen we een steentje bij aan het nuttige werk van de verzorgers en vrijwilligers’