DSC_0048Afgelopen zaterdag werd het evenement Raad op Straat weer gehouden. Er werden dit weekend diverse evenementen georganiseerd in de binnenstad en dat was goed te merken aan de drukte op straat. Namens het CDA was een groot deel van de fractie en het bestuur aanwezig om in gesprek te gaan met voorbijgangers. Uit de gesprekken bleek voornamelijk dat de zorgen over de zorg onverminderd zijn. De onzekerheid is nog steeds groot. Als lokale afdeling proberen we hier iets aan te doen door onze stad in contact te brengen met vertegenwoordigers uit de Tweede Kamer. Zo staat al in de planning dat Mona Keijzer op 6 oktober naar Dubbeldam komt. Ook werd er door voorbijgangers aangestipt dat het mooi zou zijn om The Passion naar Dordrecht te halen. Als CDA staan we hier helemaal achter. Heeft u geen kans gehad om ons op te zoeken, maar heeft u wel een opmerking? Mail dan naar CDA@Dordrecht.nl

Ook RTV Dordrecht was afgelopen zaterdag aanwezig bij de politieke markt. Verslaggever Maarten Wijk vroeg alle fracties naar hun mening over de kerntakendiscussie, het debat dat de gemeenteraad de komende periode voert over wat de gemeente wel of niet moet doen. Fractievoorzitter Peter Heijkoop gaf aan dat het CDA de discussie ingaat vanuit onze maatschappijvisie: minder overheid, meer samenleving. Zijn volledige reactie is hier te zien.