ZaldxabJaPWat een gezellig avondje naar bioscoop The Movies had moeten worden, pakte voor een Dordts echtpaar onlangs duurder uit dan verwacht. Toen zij op hun Park Mobile app de parkeertijd voor de Museumstraat stopzetten, bleek dat zij tot hun schrik €21,60 moesten afrekenen voor één uur parkeren. Het zal u niet verbazen dat zij daar erg van baalden.

Wat is er aan de hand? Het blijkt dat in de museumstraat alleen met een dagkaart geparkeerd kan worden, om voldoende parkeerruimte voor omwonenden te kunnen garanderen en in de nabij gelegen parkeergarage Drievriendenhof is volgens het college voldoende ruimte. Toch blijft het wrang dat het gasten op deze manier ongastvrij in onze binnenstad worden onthaald en het zou mooi zijn als er een oplossing voor is.

Ik heb in de commissie sociaal het probleem aangekaart. Wethouder van der Linden antwoordde dat aan de providers van mobiel parkeren is gevraagd om in deze situatie te waarschuwen met een vraag als: “Weet u zeker dat u een dagkaart van €21,60 wilt aanschaffen?” In de tussentijd is de gemeente coulant voor mensen die zich hebben vergist. Als u dit aannemelijk kunt maken krijgt u eenmalig het teveel betaalde bedrag terug.

Categorieën: Geen categorie