Christiaan merkuurOp dit moment krijgen de leerlingen van De Fontein een lesprogramma over Dordrecht. Onderdeel van dit programma is ook de Dordtse politiek: wie zitten er in de raad en hoe kun je een probleem in je wijk aankaarten? Onze fractie ging gisterenochtend dan ook graag langs om alle vragen te beantwoorden van de kinderen uit de klassen 6,7 en 8. Opvallend was de goede voorbereiding van veel kinderen. Niet alleen vragen over de gemeenteraad, maar ook algemene  problemen kwamen aan bod: werkloosheid, bezuinigingen en meer praktijk in het onderwijs. Als fractie waarderen we het initiatief van de leraren om de lokale politiek uit te nodigen. Ook andere scholen zijn wat ons betreft van harte welkom om mee te doen aan Raad in de Klas of een losse gastles aan te vragen. Een mailtje naar CDA@Dordrecht.nl krijgt altijd binnen 48 uur een antwoord.