Christiaan merkuurNa een lange renovatie opent de Koning morgen officieel Het Hof van Nederland. Deze week kregen (voormalig) raadsleden de mogelijkheid om al voor de opening een blik te werpen op het resultaat van de verbouwing en de inrichting van het museum. En laat maar direct helder zijn: het resultaat is schitterend. Het gebouw lijkt in niets meer op Het Hof dat nog maar twee jaar geleden volledig was gestript in afwachting van de herstelwerkzaamheden.

Na binnenkomst brengt een trap de bezoeker direct naar de eerste verdieping, waar er ingelogd moet worden op één van de schermen. Met deze informatie wordt de tentoonstelling zoveel mogelijk persoonlijk gemaakt. Een slimme en moderne innovatie die de beleving van het museum versterkt. Na het architectonische hoogstandje van de loopbrug komt de bezoeker aan in één van de oudste delen van Het Hof waar op interactieve wijze wordt ingegaan op de geschiedenis van Dordrecht. Na de vele ruimtes met bijzondere voorwerpen uit de geschiedenis van onze stad en regio wacht het hoogtepunt van Het Hof: de zaal waar in 1572 de Eerste Vrije Statenvergadering werd gehouden. Middels een film die het juiste evenwicht weet te vinden tussen modern en historisch correct krijgt de bezoeker een ongekende historische ervaring. Hier rest maar één oordeel: gaat dat zien!

Categorieën: Centrum