BertopeningDeze week is het de ‘Week van de Techniek’ in het onderwijs. Tot en met vrijdag worden er in Dordt activiteiten georganiseerd om jongeren kennis te laten maken met leren en werken in deze sector. De promotie-activiteiten zijn tot stand gekomen door een samenwerking van bedrijven, de gemeente en diverse scholen. CDA wethouder Bert van de Burgt (Onderwijs & Arbeidsmarkt) opende de week in de Duurzaamheidsfabriek op het Leerpark. Hij deed dit samen met leerlingen uit het basisonderwijs. Van de Burgt: ‘Het is fantastisch om jonge kinderen te inspireren door ze kennis te laten maken met de praktijk. Deze week is er dan ook op gericht om zoveel mogelijk kinderen te laten beleven wat ze kunnen met een technische opleiding. Door de samenwerking met het bedrijfsleven geven we hen een kijkje in de toekomst: de eerste stap op weg naar een mooie loopbaan.’

Foto: Thymen Stolk

Categorie├źn: Geen categorie