Christiaan merkuurDierenasiel Louterbloemen wacht al een aantal jaar op nieuwbouw. Na de eerste plannen uit 2009, liggen er nu concrete blauwdrukken voor nieuwe huisvesting. Aangezien het huidige gebouw dateert uit de jaren 60, wordt het steeds lastiger om te blijven voldoen aan de meest moderne richtlijnen op het gebied van dierenwelzijn. Enige haast is dus geboden. Na onze eerdere artikel 40 vragen heeft het CDA daarom een motie ingediend om vaart te maken en de opties in kaart te brengen.

Deze week heeft de Gemeenteraad de motie unaniem gesteund en opdracht gegeven aan het college om te onderzoeken hoe de huisvesting van dierenasiel Louterbloemen weer toekomstbestendig kan worden gemaakt. In de motie wordt het College opgeroepen om voor 1 november van dit jaar alle benodigde informatie te presenteren aan de Raad, waarna er een definitief besluit kan worden genomen over bijvoorbeeld de locatie. Het feit dat de Gemeenteraad de motie unaniem heeft aangenomen, is een belangrijke steun in de rug voor het asiel. Wij feliciteren Louterbloemen dan ook harte met deze eerste ‘officiĆ«le’ stap richting een nieuw complex.

 

 

 

 

Categorieƫn: Geen categorie