Christiaan merkuurOnlangs kwam de welstandscommissie wederom in opspraak. Ditmaal betrof het een uitspraak over de Eiffeltoren op het terrein van Wereldkeuken Lizz. Het CDA stelde hierover direct vragen en verzocht het college om de uitspraak van de welstandscommissie slechts ter kennisgeving aan te nemen. Het college laat in een reactie weten dat de Eiffeltoren inderdaad mag blijven staan en dat de ‘welstandszone’ in het hele gebied wordt beperkt. Het is nu aan de gemeenteraad, waarvan een ruime meerderheid al heeft laten weten de Merwehal te steunen, om het besluit aanstaande dinsdag definitief te maken.┬á Christiaan Merkuur: ‘Als CDA vinden we het een kerntaak van de overheid om lokale ondernemers te stimuleren en faciliteren. Zeker in dit geval, waarbij de ondernemers inmiddels meer dan 1,5 miljoen hebben geinvesteerd in het pand en daarmee behoud van de lokale werkgelegenheid. Het is een kwestie van tijd voor de Merwehal, door de opening van een kinderspeelparadijs, voor nog meer werkgelegenheid gaat zorgen. Onze fractie is dan ook erg tevreden dat het college nu actie onderneemt.’