Christiaan merkuurSinds enkele maanden probeert een groep Dordtse jongeren een jongerenraad op te richten. Deze week presenteerden de initiatiefnemers een eerste voorstel. Wat het CDA betreft is een jongerenraad een prima idee. Betrokkenheid bij het lokale bestuur is altijd een goede zaak en er zijn genoeg dossiers waar jongeren dagelijks mee te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan besluiten op het gebied van sport, uitgaan, onderwijs en veiligheid. Als partij van de samenleving staan wij dan ook open voor de betrokkenheid en de adviezen van de jongerenraad. Hier is wat ons betreft geen officiële installatie voor nodig: de gemeenteraad heeft al breed aangegeven graag het gesprek aan te gaan en het staat sowieso iedere Dordtenaar, inclusief de jongerenraad, uiteraard vrij om zijn of haar mening te geven richting  de gemeenteraad. Wij zien de eerste inhoudelijke bijdrage van de jongeren met plezier tegemoet.

Categorieën: Geen categorie