Christiaan merkuurOnlangs werd in de commissie wederom gesproken over het drugsbeleid. Als CDA hanteren wij een harde lijn van law & order. Wat ons betreft wordt het aantal coffeeshops beperkt en de huidige overlast keihard aangepakt. Geen coffeeshops in de buurt van scholen, voorlichting op scholen en voortdurend politietoezicht op drugshandel. Drugs horen simpelweg niet thuis in de samenleving. Het zero-tolerance beleid van Burgemeester Brok kan dan ook rekenen op onze warme steun.

In de commissie werd in het bijzonder gesproken over coffeeshop het Geeltje en ingezonden brieven van omwonenden. De omwonenden gaven aan de overlast spuugzat te zijn en spraken hun steun uit voor de sluiting van deze coffeeshop, zoals eerder al uitgevoerd door de Burgemeester Brok. Helaas loopt deze zaak nu wederom bij de rechter. Het CDA steunt de omwonenden en deelt hun zorgen. In dit kader pleiten wij ook voor de verplaatsing van coffeeshops naar de rand van Dordt. Coffeeshops horen wat ons betreft niet thuis in woonwijken. Ook in de komende debatten zullen wij zodoende inzetten op een strenge aanpak van drugsoverlast.

 

Categorieën: Geen categorie