Christiaan merkuurIn de afgelopen maanden hebben inwoners uit Dubbeldam, Sterrenburg en Wielwijk bij onze fractie aangekaart dat het aantal (malafide) verkopers aan de deur toeneemt. Het gaat dan bijvoorbeeld om verkopers van keukenvoorwerpen, diverse soorten abonnementen en glasvezel internet. Met name buurten met veel ouderen lijken het doelwit. Zo werd onze fractie onder andere aangesproken door een Dubbeldammer wiens bejaarde moeder, zonder computer, een internetabonnement was aangesmeerd. Stopzetten van dit soort abonnementen betekent doorgaans opboksen tegen allerhande kleine lettertjes en een buitensporig lange opzegtermijn.

Fractielid Christiaan Merkuur: ‘In de komende decennia neemt het aantal ouderen in Dordrecht fors toe. Dit betekent dat we als gemeenteraad nu al moeten gaan nadenken over nieuwe veiligheidsprioriteiten. Een veilige wijk begint immers bij een veilig thuis. Ook in mijn eigen buurt, het Reeland, zie ik dat mensen die een dagje ouder worden iets minder rap van tong zijn dan 10-20 jaar geleden. Gewoon nee zeggen wordt nog moeilijker wanneer je doelbewust in de val wordt gelokt met slinkse verkooptrucs. Als samenleving moeten we daarom nu ingrijpen en niet afwachten tot ‘het kalf verdronken is’. Daarom pleit het CDA voor een verkoopverbod aan de deur in heel Dordt. Onze fractie heeft vragen gesteld aan het college om dezelfde aanpak in te voeren waar Rotterdam ook mee bezig is. Het college heeft een aantal weken tijd om te antwoorden, wordt vervolgd!