KeesDeze bijdrage verscheen onlangs in de Dordt Centraal:

In de wijk Sterrenburg is een laan genoemd naar de beroemde wiskundige Euler, de Eulerlaan. In 1736 loste Euler met een formule een probleem op met betrekking tot vijf oversteekplaatsen van een rivier in de stad Koningsberg. In Sterrenburg gaat het nu voor honderden kinderen om het oversteken van de Eulerlaan:

De kinderen van de school ‘de Sterrekijker’ krijgen in verband met verbouwingen nu les aan de Eulerlaan en ook de leerlingen van het Stedelijk Dalton Lyceum moeten daar die laan over. Hoewel de schoolleiding van ‘de Sterrekijker’ in overleg is getreden met de gemeente en de politie om de veiligheid van de kinderen te waarborgen, zijn er nog geen extra veiligheidsmaatregelen getroffen. Er staan nog geen verkeersbrigadiers, alleen een klein geel aandachtsbord bij een zebra ter hoogte van de Octant. Er is intussen al wel een ongeluk gebeurd, waardoor een kind nu nog steeds niet naar school kan…

Het CDA begrijpt de zorgen van ouders in de wijk Sterrenburg en bepleit een spoedige beveiliging van de overstekende kinderen, zo nodig met vrijwillige ‘klaar-overs’. Meerdere ouders hebben ons aangegeven die taak op zich te willen nemen. Aandacht voor veiligheid in wijken, bijdragen daaraan door vrijwilligers, ouders die zich verantwoordelijk voelen, typisch CDA! Euler had zijn formule en het CDA dus ook….

Kees Rovers