ZaldxabJaPOp 18 april 2016 was wethouder Van der Burgt aanwezig bij de start van Infra Talent. De eerste 8 kandidaten startten met hun vakopleiding bij SPG Infra vakopleidingen op het gebied van grond-, weg- en waterbouw. Het tastbare resultaat van wat begon met een idee van deze wethouder, dat inmiddels landelijk navolging krijgt. In een prachtige samenwerking van gemeenten, onderwijs en de markt worden leerwerkbanen gecreëerd voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De komende twee jaar neemt Infra Talent 50 mensen uit deze doelgroep in dienst, waarmee de sector een dreigend tekort aan stratenmakers, waterbouwers, wegenbouwers en asfaltbewerkers kan helpen verminderen. De kandidaten hebben een baan en werken aan een diploma. Wij feliciteren wethouder Van der Burgt met dit fantastische resultaat en wensen de gestartte kandidaten een succesvolle carrière toe!