Heijkoop_Peter-1Dordrecht heeft een prachtige, historische binnenstad. En dat is iets wat in de laatste jaren steeds breder wordt herkend en erkend. Dordrecht doet het op dat vlak ook goed ten opzichte van vergelijkbare steden en wordt een steeds prettigere stad om in te recreërenen en te wonen.
Natuurlijk kan het op onderdelen nog beter. De leegstand is een doorn in het oog van veel Dordtenaren en wat het CDA betreft kijkt het college naast de huidige inzet naar andere mogelijkheden om de leegstand te bestrijden. Met name de Voorstraat-midden kan op dat vlak een impuls gebruiken. Wethouder Sleeking heeft namens het college toegezegd om nog eens te bezien of een leegstandsverordening kan bijdragen aan het terugdringen van de leegstand. Daarmee krijgt de gemeente een extra instrument in handen om pandeigenaren te bewegen actief werk te maken van invulling van hun panden.
Verder heeft het CDA onder meer aandacht gevraagd voor de positie van Het Hof van Nederland, dat precies een jaar geleden door onze koning is geopend. Het museum oogt iets geisoleerd en zou wellicht meer verbonden kunnen worden met de rest van de binnenstad wat de levendigheid ten goede komt. Wellicht dat betere bewegwijzering daaraan een bijdrage kan leveren. Een punt waarvoor meerdere partijen aandacht hebben gevraagd en waar het college inmiddels mee aan de slag is gegaan.

Categorieën: Centrum