KeesIn de wijk Crabbehof is net voor de zomer het project ‘Wij Crabbehof’ gestart. Het CDA vindt dit zo’n goed initiatief dat er wel een paar woorden aan gewijd mogen worden:

‘Wij Crabbehof’ is een samenwerkingsproject van Aafje, Mee Drechtsteden en de Protestantse Zorggroep Crabbehoff. Er worden hierbij mensen met elkaar verbonden; ouderen die dreigen te vereenzamen en vrijwilligers die met hen activiteiten willen ondernemen. Dat kan bijvoorbeeld gaan om samen wandelen of samen een kopje koffie drinken. Wat men samen onderneemt is afhankelijk van de behoefte van de klant en van wat de vrijwilliger leuk vindt. Sinds mei zijn er al veel mensen op deze manier met elkaar in contact gekomen. De vrijwilligers krijgen een scholing ( bijvoorbeeld over hoe om te gaan met een rolstoel en  hoe vang je signalen op die een verwijzing nodig maken ), een reis- en onkostenvergoeding, hun VOG ( Verklaring Omtrent Gedrag) wordt vergoed en er is een WA-verzekering geregeld. De eerste groep van 10 vrijwilligers is vanaf maart 2016 getraind. Zij zijn nu zo’n drie uur per week met het project bezig en werken als een zelfsturend team. De medewerkers van Aafje, Mee en Crabbehoff zijn er om te begeleiden en te ondersteunen.

In een wijk, waar veel mensen alleen staan en waar ook veel mensen tijd hebben om zich in te zetten, is zo een verbinding tot stand gebracht. Mensen kunnen hier aan twee kanten ervaren dat ze ertoe doen. Kortom: een prachtig initiatief dat past bij de idealen van het CDA, dat ‘omzien naar elkaar’ belangrijk vindt.

Nieuwe deelnemers aan het project zijn welkom, aanmelden kan via Fyetta Damwijk, de coördinator bij Aafje. Haar contactgegevens zijn : e-mail fyetta.damwijk@aafje.nl en telefoonnummer 06-46642491. Aanmelding kan ook via het Sociaal Team in Crabbehof ( telefoonnummer 078-6170016 ).