Christiaan merkuurKeesDe CDA-fractie is in augustus met veel enthousiasme gestart aan het nieuwe seizoen. Peter Heijkoop werd wethouder voor het CDA en Bert van de Burgt werd unaniem tot fractievoorzitter gekozen. Kees Rovers, Inge Mous en Sahin Sene gingen weer als gemeenteraadslid aan de slag en Theo Oostenrijk en Christiaan Merkuur gingen verder als burgerraadslid.

De afgelopen twee jaar zijn veel zaken op het gebied van de zorg, zoals de WMO, uitgebreid aan de orde geweest. Dit zware dossier, waar zoveel Dordtenaren van afhankelijk zijn, vroeg en vraagt veel specifieke kennis van de fractieleden. Het CDA was dan ook zeer blij met een raadslid als Kees Rovers, in het dagelijks leven huisarts. Dankbaar heeft de fractie gebruik gemaakt van zijn grote ervaring op het gebied van de zorg en zijn enorme dossierkennis. Kees Rovers is echter van mening dat het nu voor hem het juiste moment is om terug te treden. Gelukkig blijft Kees, die het wat rustiger aan moet doen, betrokken bij de fractie als adviseur. Zo zal hij nauwlettend de dossiers WMO, Jeugdzorg en Dupont-Chemours blijven volgen.

Op 27 september zal Kees in een gemeenteraadsvergadering afscheid nemen als gemeenteraadslid. Zijn plaats zal worden ingenomen door Christiaan Merkuur, die door zijn werk bij een grote Rotterdamse zorgorganisatie eveneens goed zicht heeft op de praktijk in de zorg en de bijbehorende ontwikkelingen die belangrijk zijn voor alle Dordtenaren.

Categorie├źn: Geen categorie