Aanstaande zaterdag 10 september start de lancering van de campagne ‘De mantelzorger in beeld’. Het Dordtse College en enkele Dordtse mantelzorgers geven de aftrap om 10.30 uur in winkelcentrum Sterrenburg (voor de Hans Anders). De gemeente Dordrecht en MEE organiseren deze campagne om mantelzorgers tijdig de ondersteuning en waardering te geven die ze nodig hebben.

Het CDA steunt mantelzorgers en hun waarde(n)volle inzet. Mensen die zich inzetten voor hun naasten verdienen ondersteuning. Daarom stelt het CDA vandaag vragen over een bijzondere groep mantelzorgers: jongeren op wie langdurig een beroep wordt gedaan door hun omgeving, bijvoorbeeld door een ziek familielid. Deze inzet komt vanuit het hart, maar wordt door de overheid aangegrepen om het aantal officiële ondersteuningsuren voor het zieke familielid terug te schroeven. Een slechte zaak: kinderen moet gewoon kind kunnen zijn. Daarom pleiten wij middels vragen aan het College voor een andere koers.

Categorieën: Geen categorie