SahinTijdens de begrotingsbehandeling, dit maal de begroting 2017,  heeft iedere fractie de mogelijkheid via moties knelpunten op te lossen:

Wie wat ouder wordt, is niet altijd meer even goed ter been. Daarom is het van belang dat alle wijkvoorzieningen en begraafplaatsen goed bereikbaar zijn. Helaas is de Essenhof op dit moment niet goed bereikbaar. De dichtstbijzijnde bushalte ligt honderden meters verderop.

Betrokken Dordtenaar Jannie Bozuwa pleit al enige tijd voor een aanpassing. In het afgelopen jaar haalde zij honderden handtekeningen op om haar missie te ondersteunen. Als partij van de samenleving hebben wij de oproep van Jannie vanaf het eerste moment gesteund. In ons verkiezingsprogramma 2014-2018 stond dan ook: ‘de Essenhof moet beter bereikbaar worden, op zijn minst vanaf het centraal station’. Mede door de actie van Jannie ontstond er langzaam maar zeker een meerderheid in de gemeenteraad. Deze week werd deze meerderheid ook echt realiteit door het unaniem aannemen van de CDA motie Essenhof (nummer 24). Het is nu aan de verantwoordelijk wethouder om de Essenhof mee te nemen in de aankomende OV-aanbesteding en zo een bushalte te realiseren.