Onlangs hebben de jongeren van de Aksa Moskee Dordrecht een straatactie gehouden in Dordrecht. Onder het motto ‘Hallo, wij zijn moslims’ zijn zij de straat opgegaan om te praten met voorbijgangers en elkaar beter te leren kennen. Persoonlijk contact werkt doorgaans immers het beste om beter bij elkaar aan te sluiten. Zeker in de laatste jaren is er in de wereld veel aan de hand wat een negatief beeld kan geven. Om een ’tegengeluid’ te laten horen zijn de jongeren daarom de straat opgegaan.

De straatactie heeft plaatsgevonden op het Achterom/Sarisgang.  CDA raadslid Sahin Seme : “De straatactie is bedoeld om elkaar beter te leren kennen. We willen de drempel tot contact verlagen, het gesprek opzoeken, ons voorstellen evenals vele leuke mensen leren kennen. In feite gaat het erom dat we naar elkaar kunnen glimlachen, dat we empathie kunnen creëren.”  Wethouder Heijkoop was ook aanwezig en deelde enkele rozen mee uit. Peter Heijkoop: “Ik vind het heel mooi dat de jongeren van Aksa moskee dit doen. Ik merk dat de spanningen in de samenleving toe zijn genomen in de afgelopen jaren. Het is daarom goed dat jongeren van de Aksa moskee hand uitsteken naar de stad en een ander geluid laten horen.’

De actie werd vrolijk ontvangen door voorbijgangers. Veel mensen gaven aan het positief te vinden dat de jongeren zich duidelijk uitspraken en de verbinding zochten.

 

Categorieën: Geen categorie