Zo nu en dan verschijnen berichten in de landelijke media over bezoeken van radicale predikers. Ook Dordrecht kwam recent voor op zo’n lijstje. De prediker Tarik Ibn Ali zou, tezamen met 28 andere gemeenten, ook onze stad hebben aangedaan. Ibn Ali is geen onbekende in ons land. Al eerder bezocht hij bijvoorbeeld Gouda, waar het CDA ook vragen over stelde. Momenteel is deze man opgepakt in Groot-Brittannië en zal hij volgens de media worden uitgeleverd aan Spanje op verdenking van het aanmoedigen van terrorisme.

Als CDA willen we graag weten of het klopt dat Tarik Ibn Ali in Dordrecht heeft gesproken. En zo ja, hoe we dat vanaf nu gaan voorkomen. Onze stad kent vooral moskeeën waar de buurtbewoners zich inzetten voor het schoonhouden van de omgeving, huiswerkondersteuning, vrijwilligerswerk en begeleiding van/toezicht op jongeren. In het belang van hen die wel bijdragen aan onze samenleving, moet hard worden opgetreden tegen mensen die zich niet willen houden aan onze normen en waarden. Om dit onderwerp op de agenda hoog te houden, heeft onze fractie vragen gesteld aan het college.