Niet meer uitgeven dan je binnen krijgt en genoeg sparen, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Een boodschap die velen van huis uit hebben meegekregen. Toch zien we steeds vaker dat juist jongeren diep in de schulden zitten. De verleiding van een mooie telefoon en de nieuwste merkkleding blijkt vaak te groot. Met als gevolg dat we nu al 15-20 jarigen in schuldentrajecten zien, waar eigenlijk niemand, en zeker niet een kind op die leeftijd, in thuis hoort. Dit probleem moeten we op twee manieren aanpakken. Enerzijds een appèl op de verantwoordelijkheid van ouders: leer kinderen al op jonge leeftijd de waarde van geld. En de problemen die ontstaan als je in de schulden zit. Anderzijds is het van belang dat scholen ook hun rol pakken. Als wethouder onderwijs ondersteun ik deze inzet van harte bij bezoeken aan scholen en met het geven van gastlessen.

Categorieën: Geen categorie