Heb jij dat ook weleens? Zo’n ‘paarse krokodil’ situatie, waar geen mens doorheen komt. En ben jij ook klaar met die eindeloze hoeveelheid aan regels, administratieve lasten en overbodige bureaucratie? Wij wel! Het is toch niet te geloven dat een politieagent meer tijd kwijt is aan het invullen van formulieren dan dat hij op straat staat? Een verpleegkundige zoveel achter een computer moet zitten dat er geen tijd meer is voor persoonlijke aandacht? En dat inwoners vaak nauwelijks iets kunnen regelen bij hun gemeente, omdat er teveel overbodige regels in de weg zitten?

Als familiepartij staat het CDA voor minder overheid, minder egoïsme en meer ruimte voor de samenleving. Agenten, onderwijzers, verplegers en vrijwilligers verdienen geen regels, maar vertrouwen. Dat is waar ik mij de komende tijd hard voor ga maken.

Loop jij als vrijwilliger tegen rare regels aan voor je club? Verbaast het je al tijden dat er op een stuk van 50 meter 20 verkeersborden hangen? Werk je in de zorg en snap je ook niet waarom een formulier belangrijker is dan menselijke aandacht? Laat ons dan nu weten tegen welke regels jij aanloopt die ‘niet te geloven zijn’. Hoe meer voorbeelden wij ontvangen hoe beter wij als lokale raadsleden, samen met onze Tweede Kamerleden, de overbodige regeldruk aan kunnen pakken.

Mail nu naar christiaanmerkuur@hotmail.com en deel wat er beter moet. De vijf beste inzendingen winnen een opblaasbare paarse krokodil.

Categorieën: Geen categorie