Den Haag heeft in de afgelopen jaren veel verantwoordelijkheden bij gemeenten gelegd. Dat is goed, want een gemeente staat dichter bij de mensen. Maar tegelijkertijd zorgt Den Haag niet voor voldoende budget. Dat is niet goed, zeker niet wanneer Den Haag enorme kortingen doorvoert. Zoals nu, met het betalen van de bijstand. De enige manier om dit op te lossen, is een oplossing eisen van het kabinet en de Tweede Kamer.

Het CDA is actief op alle politieke niveaus. Dat geeft mogelijkheden en de kans om snel te schakelen met wethouders uit andere gemeenten. Samen met 29 andere gemeenten heb ik namens Dordrecht en de Drechtsteden een voorstel (motie) ingediend bij het congres van de Vereniging van Nederlandse gemeenten (VNG). Dit voorstel roept het kabinet op om de grote tekorten op de bijstand eerlijk te compenseren. De motie werd met 99% steun aangenomen. De bal ligt nu bij het kabinet en de formateur van een nieuwe regering.

Categorie├źn: Geen categorie