Zaterdag 2 september hebben CDA wethouder Peter Heijkoop en fractielid Inge Mous namens het CDA 18 vrijwilligers in het zonnetje gezet. Peter won voor de vakantie bij de zomerbarbecue van de Dordtse ondernemersvereniging een rondleiding door het Dordts Museum. Hij besloot direct de prijs niet voor zichzelf te houden, maar deze als dank te delen met een groep vrijwilligers. Inge benaderde de Dordtse Voedselbank en het project Home-Start, een initiatief voor opvoedingsondersteuning en zij reageerden enthousiast. Conservator oude kunst Sander Paarlberg nam de groep mee langs de prachtige tentoonstelling van de Dordtenaar Aert Schouman, die hij eerder dit jaar opende in het bijzijn van koningin Maxima. Ook deze keer wist hij de schilderijen en tekeningen tot leven te brengen met vele verhalen en smeuïge details. De sfeer was gezellig en ontspannen en de vrijwilligers genoten zichtbaar. Na de rondleiding voorzag Museumrestaurant Art & Dining de vrijwilligers geheel belangeloos van een heerlijke kop koffie en thee vergezeld van een lekker gebakje. Een leuk notitieblokje met een afbeelding van de tentoonstelling maakte het geheel af. Zoals één van de vrijwilligers bij het afscheid zei: “Ik voel me echt gewaardeerd!” Deze 18 mensen staan symbool voor maar liefst 35.000 Dordtse vrijwilligers, die vaak onzichtbaar actief zijn in de sport, de zorg, het onderwijs en in de welzijnssector. Het CDA Dordrecht staat ervoor dat deze vrijwilligers worden ondersteund en gewaardeerd, want zij zijn goud waard voor de samenleving!

Categorieën: Geen categorie