Vrijdag 8 december gaf onze CDA wethouder en lijsttrekker Peter Heijkoop de aftrap van het initiatief ‘Hour of Code’.  Op 25 scholen kregen kinderen programmeerles van PABO – en ICT – studenten.

Het is belangrijk dat onze jongeren actief aan de slag gaan met de mogelijkheden die ICT biedt, zoals programmeren. Er ontstaan steeds meer banen met een IT – componenten. De samenleving kijkt uit naar mensen met creativiteit, kritisch denkvermogen en inzicht in techniek.

De vaardigheid om te denken in modellen kan handig te zijn met digitale toepassingen en is heel waardevol voor de baankansen van deze jongeren op lange termijn. Dit is een initiatief waar we als regio trots op mogen zijn! Op deze manier zorgen we voor een Dordrecht waar we onze jongeren goed opleiden én uiteindelijk banen kunnen bieden.