Het CDA Dordrecht waardeert de Dordtse musea (Dordrechts Museum, Museum Van Gijn en Hof van Nederland) zeer om hun collecties en tentoonstellingen. Zij laten velen kennis maken met de historie van Dordrecht en Nederland.

Het CDA vindt dat Dordtse kinderen en jongeren meer kennis moeten kunnen nemen van de historie van het eiland van Dordrecht en de betekenis van Dordrecht voor Nederland. Dordtse kinderen en jongeren worden zich zo meer bewust van het Dordtenaar en Nederlander zijn. Kinderen t/m 12 jaar konden al gratis naar de drie Dordtse musea.

Met een initiatief in de gemeenteraad van Dordrecht heeft het CDA Dordrecht bewerkt dat jongeren t/m 18 jaar gratis naar de drie Dordtse musea kunnen. Uit onderzoek van de museumvereniging blijkt dat gratis museumbezoek voor kinderen t/m 12 jaar betekende dat 27% voor het eerst naar een museum ging. Het CDA verwacht dit ook van de jongeren.

De musea hebben aantrekkelijke programma’s voor kinderen t/m 12 jaar. En een enkel programma voor jongeren. Het CDA verwacht van de musea dat ze de aantrekkelijkheid voor jongeren vergroot door op jongeren gerichte programma’s en activiteiten.

Het initiatief van het CDA betrof gratis museumbezoek voor alle Dordtenaren. Er wordt nog onderzoek gedaan voor gratis museumbezoek voor volwassenen zodat Dordtse gezinnen ook een gezinsbezoek kunnen brengen aan de Dordtse musea.

Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met Bert van de Burgt, 0622035833.

Categorieën: Geen categorie