Tientallen bejaarde bewoners van de Trompweg zitten momenteel in de kou. Door een probleem met de leidingen heeft een deel van het complex al bijna een week geen verwarming meer. Reden voor het CDA om langs te gaan met warme chocomel. Arine van den Heuvel: ‘als familiepartij is het CDA er voor alle generaties. Wanneer onze ouderen het even moeilijk hebben, moet je er voor elkaar zijn. Daarom brengt het CDA vandaag warme chocomel rond. Tegelijkertijd roepen we Woonbron op om snel werk te maken van de benodigde reparaties en naar dit beleid te kijken. Nu valt het qua wintertemperatuur nog enigszins mee. Maar je moet er niet aan denken dat onze ouderen een week moeten wachten op een reparatie met 10 graden onder nul’.

Tijdens het uitdelen van de chocomel werd ook gesproken over de stand van zaken in de wijk. Veel bewoners maken zich zorgen over de wijkvoorzieningen en de veiligheid. Niet alleen op straat, maar ook in huis. Arine van den Heuvel: ‘De bewoners van de Trompweg maken zich terecht zorgen. We zien steeds vaker dat vooral ouderen worden lastig gevallen en ge├»ntimideerd door criminelen die met een babbeltruc binnen proberen te komen. Dat moeten we aanpakken, iedereen moet zich veilig voelen in zijn eigen wijk, buurt en huis. Daarom wil het CDA dat de aanpak van babbeltrucs meer aandacht krijgt vanuit de gemeente en de politie.’

Categorie├źn: Geen categorie