Onze magen draaiden het afgelopen weekend om bij het zien van de afschuwelijke beelden van de Hamas-terroristen die in grote getale onschuldige burgers als vee afslachtten en als trofee door de straten sleurden.

Jonge mensen die kort daarvoor nog springlevend waren en gezellig samen een feestje vierden, werden met bruut en barbaars geweld van het leven en alle menselijke waardigheid beroofd. Voor de vele Israëlische burgers die momenteel gegijzeld worden, dreigt een vreselijk lot.

Iedereen heeft kunnen zien dat in Dordrecht een versie van de vredesvlag is gehesen. Vooropgesteld, een oproep tot vrede is, zeker vanwege de vele onschuldige slachtoffers van dit ingewikkelde conflict, een nobele boodschap. Het brute geweld moet stoppen. Aan beide kanten. We zijn bezorgd over hoe dit verder gaat de komende tijd.

Waar Dordtenaren niet op zitten te wachten, is dat haar vertegenwoordigers in de gemeenteraad bekvechtend over straat rollen over een vlag. Daar schiet niemand iets mee op en daar gaan wij geen bijdrage aan leveren. Waar iedereen wel recht op heeft, is om te weten hoe wij erin staan.

Onze woorden schieten tekort om aan te geven hoe walgelijk en barbaars we deze terroristische daden vinden. Geen enkele situatie rechtvaardigt deze daden van terreur. Ons medeleven, gedachten en gebeden gaan uit naar onze Dordtse Joodse gemeenschap en eenieder die hierdoor geraakt is. Dat burgers van een bevriende staat door dergelijke terreur worden getroffen, dat raakt ons diep.

Het was wat ons betreft gepaster geweest om een Israëlische vlag te hijsen in onze gemeente. Net zoals ons land doet. Het hijsen van de Israëlische vlag doet wat ons betreft niets af van wat we als stad vinden van het leed dat zich nu voltrekt in de Gazastrook. Tegelijkertijd kunnen in onze ogen deze terroristische daden waar uitsluitend onschuldige burgers het doel waren, nooit onbeantwoord blijven en verdienen de burgers van een land dat dit overkomt onze steun.

Dit statement wordt ook gedragen door een aantal andere Dordtse fracties.

Categorieën: Nieuws