Al enige jaren vraagt de CDA-fractie aandacht voor de rotonde Groene Zoom. Het is dan ook een belangrijk punt uit ons verkiezingsprogramma:

“De rotonde bij het Wellant College aan de Groene Zoom moet veiliger ingericht worden. (Bron: CDA Dordrecht verkiezingsprogramma 2010 – 2014)” 

Deze rotonde staat bekend als een zogenaamde ‘hotspot’. Hij hoort bij de gevaarlijkste verkeerspunten uit de regio. Vorig jaar heeft het college besloten geld uit te trekken voor een verbetering van de verkeersveiligheid. Daarbij werden heel nadrukkelijk de burgers betrokken. Hen werd verzocht om met ideeën te komen om de veiligheid te vergroten en een goede doorstroming voor al het verkeer te bewerkstelligen.

Woensdag 9 april 2013 werd in het Stadskantoor door wethouder Mos stil gestaan bij de 25 inzendingen van ideeën. Hij benadrukte dat het college heel bewust de burger bij de plannen heeft betrokken. Aannemers hadden al eerder aangegeven dat de politiek soms te gauw met oplossingen voor een probleem komt, waarvan de bouwers en betrokkenen wel eens zeggen: “hoe hebben ze dat kunnen verzinnen?”. Daarom is er nu gekozen voor een andere insteek: burgers en met name gebruikers ideeën laten aanreiken.

Bij bijna alle ideeën was er heel veel aandacht geschonken aan de positie van de fietsers. Soms was er gekozen voor tunnels, soms voor viaducten.  In andere, veelal goedkopere varianten was alles gelijkvloers.

Vijf ideeën werden beloond met een prijs in de vorm van een cadeaubon. De ideeën worden doorgegeven aan de partijen die bij de aanbesteding betrokken zijn.

Het is de bedoeling dat in 2014 de eerste spa de grond in gaat. Wat het CDA betreft liever vandaag dan morgen!