Heijkoop_Peter-1 Onlangs werd The Passion opgevoerd. Na eerdere edities in Rotterdam, Gouda en Den Haag, was het de beurt aan Groningen. Ook daar stonden de straten vol en liepen er duizenden mensen mee in de ‘kruistocht’. Meer dan 3 miljoen kijkers genoten van de imponerende uitzending.

Als CDA vinden we dat The Passion ook in Dordrecht thuis hoort. Onze prachtige historische binnenstad leent zich uitstekend voor dit evenement. Het Stadhuis, het Groothoofd, Het Hof en de Grote Kerk zijn stuk voor stuk schitterende locaties om de verschillende scenes te spelen. Zeker het Het Hof is met de historie van de Dordtse Synode een locatie met prachtig passend decor. Naast de religieuze beleving is de The Passion natuurlijk ook mooie reclame voor onze historische binnenstad.

Eerder hebben we gesproken over ‘Speciale evenementen’ waar ook The Passion toe behoort. Het CDA heeft toen gepleit om er geen theoretisch verhaal van te maken met allerlei afwegingskaders, maar concreet een aantal evenementen te benoemen die wij graag naar de stad willen halen. De raad is prima in staat om daar een keuze in te maken. Voor het CDA staat The Passion daarbij op één!

 

 

Categorieën: Slider