KeesRecent in het nieuws gekomen herplaatsing van ouderen, zoals ook de bewoners van het af te breken Thureborgh, waren aanleiding voor mij een voorstel te doen aan de voor zorg verantwoordelijke wethouder.

Nieuwbouw, verbouwingen in verband met het scheiden van wonen en zorg met de daarbij hier en daar noodzakelijke verhuizingen kan er soms toe leiden dat mensen in een betere woning tot hun genoegen verder oud kunnen worden, maar het “verplanten van oude bomen” heeft ook risico’s.

Het zou goed zijn als er een platform wordt georganiseerd door de wethouder, zodat niet elke instelling zijn eigen oplossingen gaat bedenken zonder rekening te houden met de mogelijkheden van de “concurrerende” zorginstellingen in de stad. Mijn voorstel aan de kersverse wethouder is dan ook dat zij de voorzitters van de Raden van Toezicht en/of de bestuurders van de verschillende zorginstellingen in de stad bij elkaar te roept zodat zij in gezamenlijkheid tot goede oplossingen voor de ouderenhuisvesting in de stad kunnen besluiten.