Christiaan merkuurEind vorig jaar heeft het CDA, naar aanleiding van gesprekken met leden van Jubal, vragen gesteld aan het college over de toekomst van de vereniging. Afgelopen dinsdag werden de antwoorden van het college besproken in een commissievergadering. Namens Jubal kwamen drie leden, waaronder voorzitter Hans Kloppert, inspreken in de commissie. Zij gaven in hun woordvoering eensgezind aan dat Jubal op de lange termijn graag weer onder 1 dak komt te zitten, in tegenstelling tot de huidige situatie. Op dit moment zit het clubgebouw van Jubal immers aan de Jan Ligthartlaan, maar moet er worden getraind op onder andere de Krabbegors en de Schenkeldijk. Met het vertrek van enkele gebruikers van het terrein op de Krabbegors, ontstaat er mogelijk ruimte om de vereniging daar op termijn volledig te huisvesten.

Als verenigingspartij steunt het CDA Jubal in dit doel: niet voor niets staat er in ons verkiezingsprogramma van vorig jaar maart dat Jubal een nieuwe locatie moet krijgen. De wethouder gaf aan dat hij samen met Jubal gaat kijken naar de mogelijkheden op de Krabbegors en tegelijkertijd ook onderzoek gaat doen naar andere mogelijke locaties waar Jubal op termijn alle activiteiten weer op 1 terrein kan uitvoeren. Alle partijen spraken hun steun en waardering uit voor dit plan en de inzet van Jubal. Hiermee heeft de vereniging een mooie eerste stap gezet op weg naar een nieuwe locatie.