ZaldxabJaPAls partij van de samenleving staat het CDA achter mensen die betrokken zijn bij hun naasten, zoals mantelzorgers en vrijwilligers. Als samenleving moeten we rekening houden met hun inzet en overbelasting voorkomen. Ondersteuning van mantelzorgers met praktische oplossingen vindt het CDA zodoende van groot belang.

Aangezien het CDA op alle politieke niveaus actief is, kunnen wij ook samenwerken met andere CDA afdelingen in de rest van Nederland. Van elkaar leren voorkomt dat iedereen overal opnieuw het wiel uit moet vinden. Haast is immers ook geboden, aangezien de druk op mantelzorgers de komende jaren verder toeneemt. Vanuit onze lokale verbondenheid met Dordtse mantelzorgers en de contacten met andere CDA afdelingen hebben wij wederom een aantal ondersteuningsmogelijkheden gesignaleerd. Deze mogelijkheden hebben we op papier gezet en middels vragen voorgelegd aan het College. Wat onze fractie betreft blijft de praktische ondersteuning van mantelzorgers de komende jaren hoog op de agenda staan, ook in tijden van financiƫle krapte.

Het college heeft 6 weken de tijd om te reageren op onze vragen. Wordt vervolgd!

 

 

Categorieƫn: Geen categorie