Christiaan merkuurVandaag kopt het AD dat er een voorstel ligt om een standbeeld van 18 meter hoog te plaatsen bij de Stadswerven. Het CDA ziet niets in dit idee. Christiaan Merkuur: Vele families hebben een mooi huis gekocht op de stadswerven, mede ook vanwege het prachtige uitzicht op de rivieren. Het straalt als onbetrouwbaar af op de gemeente wanneer dit uitzicht nu opeens zou worden beperkt door een beeld van maar liefst 18 meter hoog. Dit staat ook haaks op het CDA-principe dat de overheid begrijpelijk en betrouwbaar moet zijn.

Ten tweede worden de kosten voor dit standbeeld geschat op niet minder dan 200.000 euro. In onze visie moet de overheid juist spaarzaam omgaan met belastinggeld. Zeker in tijden van financiële krapte moet de gemeente zich slechts focussen op dossiers die echt van belang zijn voor de samenleving, zoals zorg, sport en veiligheid. Zulke essentiële zaken zijn, wat het CDA betreft, de kerntaken van de lokale overheid. Het plaatsen van 18 meter hoge standbeelden is géén kerntaak van de gemeente. Wij zien zodoende niets in dit plan.