Christiaan merkuurSC Emma heeft in de afgelopen jaren grote maatschappelijke betrokkenheid getoond door een sportieve kans te bieden aan jongeren in achterstandssituaties en 2 elftallen op te nemen van SC Amstelwijck. Het CDA heeft veel waardering voor deze betrokkenheid. Als verenigingspartij steunen wij dan ook de oproep die de club vandaag online heeft gezet. Emma vraagt in deze oproep om werk te maken van een kunstgrasveld, zodat alle leden normaal kunnen blijven trainen. De club is immers flink gegroeid en dit zet druk op de huidige velden. Christiaan Merkuur: ‘Het CDA steunt de verenigingen in hun strijd om meer kunstgrasvelden. Een club als Emma heeft haar maatschappelijke verantwoordelijkheid genomen en daar mag wat tegenover staan. Wat onze fractie betreft wordt een zelfde soort constructie ingezet als bij Oranje-Wit: zowel de gemeente als de club dragen bij, zodat de aanleg snel kan worden gerealiseerd. Wij vragen de gemeente dan ook om het gesprek aan te gaan met de club en te kijken wat er mogelijk is, ook wat betreft het delen van dit veld met een andere club.’

Categorieën: Slider