Inge Mous: Wist je dat ieder jaar ongeveer 30.000 mensen een hartaanval krijgen? Dus ook tientallen, zo niet honderden Dordtenaren. Gelukkig overleven de meeste mensen een hartaanval, als omstanders direct beginnen met reanimatie. Of in ieder geval binnen 6 minuten. Hoe meer mensen kunnen reanimeren, hoe veiliger Dordrecht wordt! Om hier aandacht voor te vragen heb ik onlangs, samen met Robert Vreugdenhil en medewerking van de ambulancedienst, een reanimatiecursus georganiseerd voor de gemeenteraad. 30 raadsleden en wethouders weten nu wat te doen wanneer iemand in hun omgeving een hartaanval krijgt. Tot slot bood de stichting een AED apparaat, dat aan de buitenkant van het stadhuis wordt gehangen. Door meer van dit soort apparaten op te hangen, kunnen er nog meer levens worden gered. Ook meedoen? De ‘Stichting reanimatie Drechtsteden’ biedt 100 cursussen aan. Lees verder op reanimatiedrechtsteden.nl