In december 2018 heeft het CDA een initiatiefvoorstel ingediend voor het uitbreiden en optimaliseren van de parkeervoorziening bij de SV/CKV Oranje Wit op het sportpark Stadspolders. Daarbij wordt er ook een apart fietstracé gerealiseerd, belangrijk voor de verkeersveiligheid voor de vele fietsende sporters en toeschouwers.

Raadslid Theo Oostenrijk: “Nu 2,5 jaar later, zien wij het resultaat: een mooie uitbreiding en verfraaiing van de parkeerterrein, met daarbij een veel betere doorstroming van het daar parkerende autoverkeer. Ook het fietstracé is al voor een groot deel gereed, met nu alleen nog de plaatsing van de fietsbrug deze zomer. Dan hoeven de fietsers niet meer door parkerende auto’s te laveren, met alle risico’s van dien.”

Een resultaat waar we allen en zeker zij, die op welke wijze dan ook betrokken zijn bij verschillende verenigingen van Oranje Wit, trots op mogen zijn.

Ook wij als CDA-fractie zien ernaar uit om in het komende sportseizoen het effect van de verbeterde situatie te zien, als hopelijk dan alle sporters weer aan de bak mogen.

Trouwens als extra bonus, destijds niet voorzien maar nu zeker relevant: het vernieuwde parkeerterrein kan nu prima haar diensten bewijzen voor de bezoekers naar de 2e vaccinatie-locatie in de OW-hal.